Prva pripremna utakmica Banjalučana

Nisu imali milosti: Borac deklasirao Alfa Modriču sa 8:0

Endin Čaušević

Fudbaleri Borca danas su u prijateljskoj utakmici deklasirali Alfa Modriču sa 8:0.

Banjalučki klub je na odličan način počeo pripreme za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, te je u prvoj pripremnoj utakmici ubjedljivo pobijedio Alfa Modriću.

Borac je odlično otvorio meč i već u osmoj minuti poveo sa 1:0 kada Lukić sjajno pogađa glavom. Dvije minute kasnije penal za Borac, a precizan s bijele tačke bio je Meleg za 2:0.

Do trećeg gola Borac dolazi već u 12. minuti. U centru pažnje je ponovo Lukić koji izlazi sam ispred golmana Modriće i pogađa za 3:0.

Borac je u 22. minuti poveo sa 4:0, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Čavić. Samo tri minute kasnije bilo je 5:0 za banjalučki tim, a golmana Modriče ovaj put savladao je Amar Begić.

No, to nije bilo sve od Borca u prvom poluvremenu. Banjalučani su u 42. minuti poveli sa 6:0, a svoj drugi gol na meču postigao je Meleg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom poluvremenu tempo igre bio je dosta slabiji, ali Borac je bio ponovo bolji. U 64. minuti Borac je došao i do sedmog gola kada je loptu u svoju mrežu poslao jedan od igrača Modriče nakon centaršuta s desne strane.

Do osmog gola Borac je stigao šest minuta kasnije kada je jedan od rezervista ovog tima postavio konačnih 8:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.