Može na Wimbledon

Novak Đoković dobio sjajne vijesti iz Velike Britanije

Eldar Ganibegović

Za Novaka Đokovića 2022. godina počela je užasno.

Poslije 11 dana drame u Melbourneu, dan pred početak Australian Opena Đoković je deportovan iz države i nema priliku boriti se za desetu titulu na ovom turniru.

Sada za Đokovića napokon stižu sjajne vijesti i to iz Velike Britanije. Naime, svjetski broj jedan trebao bi moći nastupiti na Wimbledonu, trećem Grand slamu u sezoni koji se održava od 27. juna do 10. jula.

Prema novim mjerama protiv virusa COVID-19 koje u ovoj državi na snagu stupaju 11. februara, u državu će moći da uđu i nevakcinisane osobe.

"Oni koji dolaze ovamo, morat će da urade test prije ulaska u Englesku i dva dana nakon što uđu u zemlju. Svi putnici će morati da popune i neophodne formulare", saopštio je državni sekretar za saobraćaj.

Naravno, uvijek postoji mogućnost za pooštravanje mjera u zavisnosti od toga kako se epidemija bude razvijala, no prema mjerama koje će važiti od 11. februara, Đoković će se naći na Wimbledonu.

Đoković igra i na Roland Garrosu?

Francuska je izmijenila pravila vezana za vakcinaciju i društvene aktivnosti, što znači da će Novak imati pravo da nastupa na Ronand Garrosu bez obzira što nije vakcinisan.

On je nedavno istakao da nije vakcinisan i da je krajem prošle godine preležao koronavirus, a prema novim pravilima u Francuskoj ljudi koji su preležali virus u prethodnih šest mjeseci moći će da neometano putuju Francuskom.

Turnir u Francuskoj igra se od 22. maja do 5. juna, a Đoković će pokušati da osvoji rekordnu 21. Grand Slam titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.