Francuska promijenila pravila, hoće li Đoković igrati na Roland Garrosu?

Iako nije vakcinisan...

Francuska promijenila pravila, hoće li Đoković igrati na Roland Garrosu?

Edmir Škorić

Novak Đoković je propustio Australian Open, ali očekuje se da će ipak imati pravo da igra na Roland Garrosu.

Francuska je izmijenila pravila vezana za vakcinaciju i društvene aktivnosti, što znači da će Novak imati pravo da nastupa na Ronand Garrosu bez obzira što nije vakcinisan.

On je nedavno istakao da nije vakcinisan i da je krajem prošle godine preležao koronavirus, a prema novim pravilima u Francuskoj ljudi koji su preležali virus u prethodnih šest mjeseci moći će da neometano putuju Francuskom.

Turnir u Francuskoj igra se od 22. maja do 5. juna, a Đoković će pokušati da osvoji rekordnu 21. Grand Slam titulu.

Podsjetimo da je imao turbulentan početak godine jer je zaustavljen u Melbourneu i nije mu dozvoljen ulazak u Australiju. Najprije jest, a onda je promijenjena odluka i morao je da napusti tu zemlju, te da propusti prvi GS sezone.

Đoković je 16. decembra prošle godine bio pozitivan na koronavirus, a šest dana kasnije negativan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti