Fantastičan gol

Najbolji futsal golman svijeta ima top u nogama: Zabio je projektil sa 15 metara

Admin Čaušević

U Nizozemskoj je u toku Evropsko prventstvo u futsalu.

Do sada je postignuto nekoliko prelijepih golova i viđeno niz istinskih majstorija, ali jedna je privukla pažnju.

Nije strano da se futsalu primjenjuj tzv. pravilo "golman i igrač", pa su čuvari mreže obično odlični tehničari, posebno u najjačim selekcijama.

Reputaciju najboljeg futsal golmana na svijetu nosi Brazilac Leo Higuita koji već dugi niz godina nastupa za selekciju Kazahstana.

Kakav je majstor ovaj 35-godišnjak pokazao je u duelu protiv Finske kada je razornim udarcem postagao sjajan gol.

Higuita je zategao svoju desnu nogu te uputio projektil sa 15-ak metera te svog kolegu na drugoj strani ostavio bez šansi.

Inače, Kazahstanci su dobili taj meč sa 6:2 te nakon remija protiv Slovenij u prvom kolu, u posljednjem meču moraju osvojiti najmanje bod protiv Italije za prolazak dalje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.