Bit će zadužen za videanalize

Jure Ivanković dobio saradnika u stručnom štabu Širokog Brijega

Eldar Ganibegović

Anđelo Roguljić novi je član stručnom štaba NK Široki Brijega.

Uoči polaska na središnji dio priprema u tursku Antaliju u stručni štab Jure Ivankovića angažovan je Anđelo Roguljić, mladi stručnjak koji će biti zadužen za videoanalizu.

"Ovo je svakako iskorak u mojoj karijeri u smislu prelaska iz mlađih uzrasta u seniorski fudbal. NK Široki Brijeg je veliki klub pa je samim time i čast i odgovornost biti dio ovoga kluba. Zahvaljujem ljudima iz kluba, a posebno Juri Ivankoviću na ukazanom povjerenju", istakao je Roguljić.

Dvadesetsedmogodišnji stručnjak iz Sinja iza sebe ima četverogodišnje iskustvo rada u Akademiji HNK Hajduk Split "Luka Kaliterna" u okviru kojega je bio i pomoćnik treneru Juri Srziću u hrvatskom drugoligašu NK Dugopolje.

Široki Brijeg se nakon 19 odigranih kola u jesenjem dijelu sezone nalazi na petoj poziciji s 27 bodova i u nastavku sezone očekuje ih borba za izlazak na evropsku scenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.