Engleski mediji im posvetili dosta pažnje

Bivša reprezentativka BiH zarobila srce šest godina mlađoj zvijezdi Premiershipa

Admin Čaušević

Kada neki fudbaler stigne u Premiership, engleski mediji odmah počnu da rove po njegovom privatnom životu.

Nova zvijezda engleskog fudbala mogao bi biti Dejan Kuluševski koji je posljednjeg dana prijelaznog roka prešao iz Juventusa u Tottenham.

Kulusevski je rođen 2000. godine, a danas su se engleski mediji raspisali o njegovoj šest godina starijoj djevojci, Eldini Ahmić.

Eldina je svojevremeno bila i reprezentativka BiH. Prošla je omladinske selekcije našeg nacionalno tima, a povremeno je nastupala i za seniorsku selekciju.

Inače, 27-godišnjakinja već neko vrijeme nastupa za ekipu IF Brommapojkarna koja se takmiči u švedskom prvenstvu.

"Otac Kuluševskog je iz Sjeverne Makedonije, ali on igra za Švedsku, dok njegova djevojka Eldina Ahmić igra za zemlju svojih roditelja – Bosnu i Hercegovinu, navodi se u tekstu koji je objavio Daily Star.

Tottenham je posudio Kulusevskog do kraja sezone 2022/23 za 10 miliona eura. Ukoliko se ispune određeni uslovi londonski klub će biti obavezan da otkupi ugovor mladog ofanzivca za dodatnih 35 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.