Bamba je sinoć bio najsretniji čovjek na svijetu

Fudbal piše prelijepe priče: Nedavno je pobijedio rak, a sinoć...

Eldar Ganibegović

MIddlesbrough je sinoć u 4. kolu engleskog FA Cupa nakon penala izbacio Manchester United.

Regularni dio završen je rezultatom 1:1, kao i produžeci, a nakon penala slavila je ekipa Middlesborugha.

Prvu veliku priliku imao je United u 20. minuti, no Cristiano Ronaldo je očajno šutirao penal i promašio.

Ipak, samo pet minuta kasnije Bruno dodaje za Sancha, a ovaj pogađa za 1:0 i s tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

U nastavku i gosti su igrali bolje. Stvorili su nekoliko prilika, imali su lijepih akcija, a kruna svega dolazi u 64. minuti kada Crooks pogađa za 1:1 na asistenciju Watmorea. 

Gol je bio vrlo diskutabilan. Očigledno je bilo igranje rukom, no sudac se nije oglasio, a treba napomenuti da u FA Cupu nema VAR tehnologije.

Golova nije bilo više ni  nakon 90 ni nakon 120 minuta igre, pa se pristupilo izvođenju penala.

U penal seriji slavio je Middlesborugh sa 8:7, a tragičar Uniteda bio je Elanga koji je poromašio penal u devetoj seriji.

Najsretniji sinoć definitivno bio je igrač Middlesbrougha Sol Bamba za kojeg je život priredio nevjerovatnu priču. Prije samo pola godine ovaj fudbaler iz Obale Slonovače pobijedio je kancer, a sinoć je pogodio penal i pomogao svom timu da prođe u narednu fazu takmičenja. 

Inače, ovaj 37-godišnji stoper karijeru je počeo u B ekipi PSG-a, nakon čega je igrao u Škotskoj (Dunfermline i Hibernian), Turskoj (Trabzonspor), Italiji (Palermo) i Engleskoj (Leicester, Leeds, Cardiff i Middlesbrough).

Ove sezone je odigrao 21 utakmicu i upisao jednu asistenciju, a za reprezentaciju Obale Slonovače na 46 nastupa postigao je jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.