FOTO: FK Velež

Na pripremama odlično funkcioniše

Velež se iz Antalije vraća s novim "oružjem"

Admin Čaušević

FK Velež će na proljeće igrati na dva fronta i to u nešto izmjenjenom sastavu u odnosu na jesenji dio sezone. 

Otkako je Rođene preuzeo Feđa Dudić dovodila su se samo ciljana pojačanja. Tri puta se mjeri, a jednom sječe. Perspektivni stručnjak ne želi gomilati igrački kadar i dovoditi igrače koji će biti samo broj.

Već ranije je određen prioritet za zimski prijelazni rok. Dovesti napadača i defanzivca. Prvi zadatak je već ispunjen. U Mostar je stigao Nermin Haskić, provjereno i dokazano ime u regionu.

Velež je prepoznatljiv po probojima svojih bočnih fudbalera, a upravo će dovođenje Haskića njima možda i najviše odgovarati. Posebno se to odnosi na Slavišu Radovića.

Na osnovu do sada prikazanog Rođeni će se iz Antalije vratiti s novim "oružjem" i to zahvaljujući Radoviću i Haskiću koji za sada odlično funkcionišu.

Haskić je do sada na pripremama zabio pet golova, a interesantno da mu je čak četiri namjestio Radović. Lijevi bek je napadača počastio i sa dvije asistencije protiv kazahstanskog Akzhayika.

Sigurno će u preostalim pripremnim utakmicama stručni štab Veleža nastojati da dodatno usavrši igru te dodatno uigra ekipu i tako učini da se Haskić i Radović još bolje "fudbalski upoznaju."

Radović ima poprilično dobru ljevicu pa je to možda jedan od razloga zašto je Dudić odlučio da testira 3-5-2 formaciju sa 28-godišnjakom na poziciji lijevog štopera kako bi maksimalno iskoristio njegove kvalitete.

Inače, dobra stvar za Dudića je da u pripremnom periodu vrlo dobro igra i drugi napadač Dženan Zajmović koji je bio također strijelac protiv Akzhayik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom dijelu sezone su Rođenim možda i najviše falili golovi napadača, a dolaskom Haskića i taj nedostatak bi vrlo lako mogao biti uklonjen.

Naredni test za Velež je u četvrtak kada će Mostarci igrati protiv ukrajinske ekipe Veresa. U Antaliji će biti odigran i pripremni meč protiv Desne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.