Maksimoviću čast i odgovornost

Žižović odabrao novog kapitena u Slobodi

Edmir Škorić

Nakon što je ove zime Amar Beganović napustio Slobodu i otišao u Sloveniju, šef struke Tuzlaka Mladen Žižović morao je izabrati novog kapitena.

Iako u rosteru Slobode ima nekoliko izuzetno iskusnih i visoko cijenjenih igrača poput Sai9da Husejinovića, Emira Jusića, Mirsada Ramića, Muharema Čivića ili nešto mlađeg, a ipak liderski nastrojenog Dženisa Beganovića, odabir je na kraju pao na Sašu Maksimovića.

Radi se o 22-godišnjem ofanzivcu kojeg na Tušnju obožavaju i koji je zbog svog pristupa crveno-crnom dresu zasigurno i zaslužio da dobije kapitensku straku.

U Slobodu je još kao junior stigao u zimu 2017. godine, a nedugo nakon toga postao je redovan član seniorske ekipe. Ove je sezone sakupio 19 nastupa u Premijer ligi i postigao je tri gola uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Maksimović je bivši mladi reprezentativac BiH, ima i jedan nastup za prvi tim Zmajeva, pošto je zaigrao u decembru prošle godine u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država, a saigrači iz Slobode mu ukazuju veliko povjerenje i smatraju ga dovoljno spremnim da vodi tim u drugom dijelu sezone.

To je uostalom mišljenje i šefa struke Mladena Žižovića, a mladi nogometaš svjestan je odgovornosti koju sa sobom nosi uloga kapitena u kultnoj ekipi kao što je Sloboda. Obećao je da će učiniti sve da opravda ukazanu priliku, te da će mu to samo biti dodatni motiv u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.