Bh. košarkaš igra sjajnu sezonu

Nurkić brutalno zakucao protiv Lakersa, pa od Portlanda dobio novi nadimak

Eldar Ganibegović

Portland Trail Blazersi u noći za nama napravili su iznenađenje i slavili na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa.

Nakon šest vezanih poraza uspjeli su savladati favorizovanog protivnika i to s tijesnih 107:105, a još jednu dobru partiju pružio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Ostavio je novi double-double učinak, a s 19 poena, 12 skokova i tri asistencije bio je drugi najefikasniji igrač u svojoj ekipi.

Posebno se izdvaja jedno zakucavanje s početka utakmice kada je protutnjao pored Davisa i zakucao loptu u koš Lakersa.

Trail Blazersi su taj pogodak objavili na svom Facebooku, a u opisu su dodijelili novi nadimak Jusufu Nurkiću, "Bosanski čekić". 

Riječ hammer se s engleskog na bosanski jezik može prevoditi i kao kladivo, a kao glagol ima više značenja kao što su - zakucati, zabiti, zakucavati...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.