Pomoćnik Mulalića

Joldić istakao zadovoljstvo zbog trijumfa, pa otkrio šta je sa Štilićem, Fataijem i Zecom

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Sarajevski Željezničar danas je u pripremnom ogledu s 5:0 savladao imenjaka iz Banja Luke.

Golove za sarajevski tim postigli su Mekić iz penala, Ćerimagić, Vučenović, Duraković i Hodžić.

Nakon utakmice pred kameru je stao Omer Joldić, pomoćnik šefa struke Plavih s Grbavice, Edisa Mulalića.

"Ne mogu reći da smo u nekoj fazi uigravanja. Već otprilike imamo nekakvu šemu igrača na koje ćemo računati protiv Veleža. Pokušavamo da u toj datoj minutaži oni odigraju jedan veći dio utakmice. Pobjeda protiv ekipe Željezničara... Naravno uvijek je dobro pobijediti. Prošlu utakmicu smo izgubili od Goražda. Tako zbog same atmosfere, ali i izvedbe zbog rotacije nekih igrača vidjeli smo na šta možemo računati u narednom periodu", rekao je Joldić i nastavio:

"Svakako da je dobro, a mi to treneri imamo običaj reći da je sve prošlo u najboljem redu, da nije bilo nikakvih povreda što nam je veoma važno u ovom dijelu piprema da ostanemo u zdravstvenom biltenu u onom vrhu i evo, opet ponavljam, ovdje smo u Konjicu već nekoliko dana, imamo dobre uslove. Možda je malo razlika u trenažnom i ovoj danas test utakmici u podlozi, u terenu koji nas prati ovdje otkako smo došli. Sve u svemu nadam se da će se igrači snaći na terenu s prirodnom travom u Vrapčićima."

"Sve ovo što radimo - pripremamo se za narednu polusezonu. Svakako da nam je prioritet da na najbolji mogući način otvorimo proljetni dio sezone", zaključio je Joldić.

Danas nije bilo Štilića i Fataija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radi se o lakšim povredama. Nadam se da će oni u skorije vrijeme zajedno s našim medicinskim timom riješiti i uskoro ih očekujemo u trenažnom procesu gdje će oni biti konkurenti za prvi sastav", objašnjava Omer.

"Ermin Zec ima problema s leđima. Dečko se trudi da na najbrži način, mada to zaista dugo traje, težina njegove povrede je specifična. Period rada pa period mirovanja. Mislim da će i on u narednom periodu uspjeti da nađe tu neku dobru formu za trening, kako bi uspio da se nametne Edisu Mulaliću. O njegovim kvalitetama je smiješno razgovarati. Svi znamo šta je Ermin Zec kad je zdrav. Upravo takav Zec nam treba, gdje bi imali puno više mogućnosti u odabiru igrača prema naprijed", dodao je o Erminu Zecu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.