Adeyemi odabrao

Borussia praktično dogovorila spektakularan transfer na ljeto, Bayern je izvisio

Edmir Škorić

Niklas Sule je odlučio da na ljeto kao slobodan igrač iz Bayerna pređe u redove rivala Borussije Dortmund.

Sule je cijenjen u Bayernu, naročito ga obožava trener Julian Nagelsmann, zbog čega je stoper odigrao skoro sve utakmice ove sezone u Bundesligi, ali jednostavno imao je dobre i konkretne razgovore sa vodstvom Borussije i kazao je da ga je privuklo to što su ga u Dortmundu toliko željeli.

Naravno, prethodno nije uspio da se dogovori s Bayernom oko novog ugovora, tražio je čak 15 miliona eura, a nuđeno mu je 10, iznos koji će uostalom imati i sada u Borussiji.

Rijetko igrači napuštaju Bayern kako bi zaigrali u Borussiji, obično se događaju suprotni transferi, a zanimljivo je da je BVB na pragu da Bayernu zada još jedan udarac. Naime, sve je izglednije da će supertalentovani Karim Adeyemi potpisati za Dortmunđane.

U Borussiji uveliko rade na dogovoru sa Salzburgom, a Adeyemi će stopama Erlinga Haalanda i vjeruje se da će biti njegova zamjena u napadu, pošto Norvežanin teško da će ostati i naredne sezone u Njemačkoj.

Adeyemiju Borussija sprema petogodišnji ugovor i vjeruje se da je ostalo još malo prije nego se potvrdi transfer igrača, koji će naravno čekati na ljeto kako bi obukao dres slavnog kluba iz Dortmunda-

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

20-godišnji Adeyemi je ove sezone postigao 14 golova na samo 18 utakmica u austrijskoj Bundesligi. Transfermarkt ga procjenjuje na 35 miliona eura, a nije poznato koliko će Borussia platiti Salzburgu za njegov potpis, s obzirom da ima ugovor do ljeta 2024. godine s Austrijancima.

Bayern se dugo povezivao sa Adeyemijem, ali ovaj njemački reprezentativac ipak je odlučio da nastupa u drugom najtrofejnijem klubu u državi. Borussia je, podsjetimo, pet puta bila prvak Njemačke, Bayern je uvjerljivo najtrofejniji sa 31 titulom u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.