Foto - Instagram

Pojačanja u Slobodi

Turski veznjak stiže na Tušanj, čeka se i mladi reprezentativac BiH · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Sloboda će u ostatak sezone u Premijer lige BiH ući jača za dva mlada fudbalera.

Kako SportSport.ba saznaje, novi član tima s Tušnja postat će juniorski reprezentativac Turske Berke Gurbuz, trenutni član Gaziantepa.

Radi se o 19-godišnjaku koji igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, a Gaziantep ga je posudio tuzlanskom timu do kraja sezone.

Gurbuz je u prvenstvu Turske ukupno odigrao tri meča za prvi tim u protekle tri sezone, igrao je dvije utakmice Kupa, no većinom je igrao za juniorski tim Gaziantepa.

Također, uskoro bi u Slobodu trebao stići i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Azur Mahmić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Talentovani štoper u Premijer ligu se vraća iz slovenačke Mure gdje nije dobio pravu šansu za igru i sigurno će da će Sloboda u njemu imati istinsko pojačanje u odbrani.

Sloboda je nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na sedmom mjestu s 24 boda, a drugi dio sezone otvaraju duelom s gradskim rivalom Tuzla Cityjem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.