Lijepe vijesti s Tušnja

Tuzlaci grade pozitivnu priču: FK Sloboda dogovorio saradnju s turskim superligašem · Saznajemo

M. Šljivak

FK Sloboda ima velike planove za budućnost.

Cilj tima s Tušnja je maksimalna promocija mladih fudbalera iz vlastitog kadra, te dovođenje kvalitetnih omladinaca iz regije.

Sloboda je godinama bila prepoznatljiva po sjajnom radu s omladinskim kategorijama. Titule su stizale u Tuzlu i veliki broj kvalitetnih igrača izašao je iz škole crveno-crnih.

To je plan i za budućnost. Sloboda želi okupiti sve kvalitetne omladince iz okoline, a da sve ide u pozitivnom smjeru govori i dogovorena saradnja s turskim superligašem Gaziantepom.

Gaziantep i Sloboda uskoro će zvanično potpisati sporazum o saradnji. To će značiti i dolazak talentovanih igrača iz Turske u Tuzlu, a prvi koji stiže je talentovani Berke Gurbuz.

Turski tim je član društva najboljih od 2019. godine. Prošlu sezonu su završili kao osmi na tabeli, a ove sezone su trenutno na devetoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On će se uskoro pridružiti Slobodi, a u narednom periodu treba očekivati još dosta pozitivnih iznenađenja kada je u pitanju FK Sloboda.

Tuzlaci žele da im mladi fudbaleri u budućnosti budu oslonac tima i čine sve kako bi napravili pozitivne pomake u radu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.