Dokle više to ide?

Nadmašili su PSG-ovih milion eura sedmično: Real Madrid nudi Mbappeu nevjerovatnu platu!

Eldar Ganibegović

Kylianu Mbappeu na ljeto ističe ugovor s PSG-om.

Prema svim najavama iz inostranih medija, ovaj sjajni fudbaler na ljeto bi tako besplatno trebao otići u Real Madrid, no zvanične potvrde o tome još uvijek nema, kao ni potvrde da će produžiti saradnju s PSG-om.

Ugledni britanski Independent jučer je objavio da je PSG spreman Mbappea učiniti najplaćenijim fudbalerom svijeta i dat će mu platu od nestvarnih milion eura sedmično.

To bi Mbappea učinilo najplaćenijim fudbalerom na svijetu, ali čini se da je Real Madrid, koji ga silno želi u svojim redovima, spreman otići i korak dalje.

Isti izvor sada tvrdi kako je Kraljevski klub Mbappeu spreman ponuditi čak 1,2 miliona eura sedmično, kako bi ga privolio da potpiše za ovaj klub.

Također, treba napomenuti i to da su španski mediji prenijeli da Mbappe već traži kuću u Madridu preko ovlaštenih agencija i to u elitnom naselju La Moraleja u kojem stanuje većina igrača Real Madrida.

Na ljeto će status Mbappea svakako biti nanjzanimljivije pratiti i njegov transfer ili ostanak definitivno će biti vrhunac ljetnog prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima četiri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 32 utakmice postigao 22 gola i saigračima podijelio 16 asistencija.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.