Veliki transfer u najavi

Ne tako davno je igrao na Bilinom polju, a sada je na pragu velikog Real Madrida!

Admin Čaušević

Čini se da je Real Madrid na pravom potuu da rješi najranjiviju poziciju u svom timu. 

Kraljevi već nekoliko godina imaju problema sa pozicijom desnog beka. Dani Carvajal jeste dobar i zahvalan igrač, ali nije ono što treba madridskom velikanu.

Imali su Los Blancosi vrhunskog igrača u svojim redovima, ali dojam je da su se prelako odrekli Achrafa Hakimija koji je preko Borussije i Intera stigao do PSG-a.

Kako stvari stoje poziciju desnog beka Reala u narednoj sezoni bi trebao pokrivati Jeremie Frimpong, 21-godišnji Nizozemac.

Prema informacijama iza Španije Real je i više nego zainteresovan za Frimponga koji je ne tako davno igrao i na Bilinom polju.

Bilo je to na ljeto 2020. godine kada je Sarajevo u Zenici bilo domaćin Celticu u kvalifikacijama za Europa ligu, a Frimpong je nastupao za škotski tim.

Na zimu 2021. godine ovaj fudbaler je u transferu vrijednom 11 miliona eura iz Celtica otišao u Bayer Leverkusen gdje je još više napredovao.

Frimpong koji je postao i standardan član reprezentacije Nizozemske je ove sezone odličan sa dva gola i osam asistencija u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.