Nekad su bili saigrači

Izraz lica Kevina Garnetta kad je ugledao svog najvećeg neprijatelja se ne može opisati riječima

Admin Čaušević

Na poluvremenu All-Star utakmice NBA liga je odala počast najboljim igračima u historiji lige. 

Među 75 odabranih našla se i čuvena trojka iz Boston Celticsa Paul Pierce, Kevin Garnett i Ray Allen.

Pierce i Garnett su stajali jedan pored drugog što se ne može reći i za Allena koji je totalno izignorisao bivše saigrače.

Allen je odmah krenuo da se pozdravi sa LeBronom Jamesom, a Garnett kao da nije ni postojao iako je stajao odmah pored najboljeg košarkaša današnjice.

Poznato je da između Garnetta i Allena od ranije vlada netrpeljivost. Sve je "zaleđeno" 2012. kada je Allen otišao u Miami Heat.

"Bio sam vrlo jasan u pogledu da mi se gadilo ono što je Ray učinio. To je bilo stvarno. Tada smo bili veliki rivali s Miamijem, to je slično kao da neki igrač iz Celticsa pređe u Lakerse i obrnuto. Miami i Boston su tada bili 'prava stvar'", u aprilu 2020. godine je kazao Garnett.

Garnett će se sljedećeg mjeseca imati svećanu ceremoniju povodom oproštaja od košarke, nedostatak interakcije na All-Staru jasan je znak da na tom druženju neće biti Allena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.