Brown rekordan, James vrlo dobar, Dončić "skroman"

NBA liga

Brown rekordan, James vrlo dobar, Dončić "skroman"

A. Čaušević

Najuzbudljiviji meč sinoćnjeg programa NBA lige odigrali su Orlando Magic i Boston Celticsi.

Celticsi su gubili 14 poena razlike na četiri minute prije kraja, ali su uspjeli izboriti produžetak, te na kraju doći i do pobjede rezultatom 116:111.

Franšizu iz Bostona je predvodio fenomenalni Jaylen Brown koji je ostvario rekord karijere sa 50 poena. Dodao je i 11 skokova i četiri asistencije.

Sjajan meč za Magic igrao je Terrence Ross koji je uspio postići 33 poena, ali to njegovom timu nije bilo dovoljno da ostvari pobjedu.

LeBron James je odigrao vrlo dobar meč za LA Lakerse u pobjedi nad Minnesoa Timberwolvesima rezultatom 108:103.

Najbolji košarkaš današnjice je postigao 26 poena, imao je odličnu podršku od Malika Monka sa 22 te Russella WestBrooka sa 20 poena. Kod poraženih se istakao Naz Reid sa 22 poena.

Luka Dončić je imao "skroman" nastup (14 poena i 10 asistencija) u važnoj pobjedi Dallas Mavericksa na gostovanju kod Oklahoma City Thundera 95:86.

Rezultati:

Toronto Raptors - New York Knicks 120:105
Boston Celtics - Orlando Magic 116:111
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 108:104
Sacramento Kings - Miami Heat 115:113
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 99:133
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 86:95
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 108:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi