Samo da fokus ostane na terenu

Velika podrška s tribina za oba tima, no postoji strah od prekida

Edmir Škorić

Sat vremena prije početka utakmice Željezničar - Sarajevo došlo je do nereda.

Grupa navijača Sarajeva s bakljama je krenula prema južnoj tribini, sa koje je u teren sišla veća grupa navijača Željezničara, pa je došlo do tučnjave, a najgore je prošao jedan od navijača bordo tima koji je završio u bolnici na snimanju.

Zbog ovih nereda meč je kasnio desetak minuta, a sada se neometano igra, iako postoji bojazan da će u nekom momentu doći do prekida.

Mnogobrojniji navijači Sarajeva odmah a početku utakmice zapalili su baklje i njihova pjesma ne prestaje, baš kao što ne prestaje podrška Plavima sa južne tribine, ali i sa ostalih tribina na kojima su uglavnom smješteni domaći navijači.

Mi se ipak nadamo da policija neće imat puno posla i da će se derbi završiti na jedan lijep način, iako je sam početak bio užasan i za zaborav.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.