Foto - Screensot

Žestoka reakcija na odgovor košarkašice

"Da sam ja umjesto njega, izazvao bih je na duel u krevetu"

Midhat Šljivak

Jedna od najvećih zvijezda WNBA lige je Liz Cambage.

Ova 30-godišnjakinja visoka 203 centimetra često je bila u kontroverznim situacijama, a uvijek ju je karakterizirao dug jezik kojeg nikad nije skrivala.

Njeni komentari prema određenim osobama su često bili brutalni. Otvoreno govori o svemu što se dešava oko nje, a zanimljivo gostovanje imala je kod španskog košarkaša Sergea Ibake.

Košarkaš Milwaukee Bucksa vodi kulinarski šou naziva 'Koliko si gladan?' a gošća mu je bila upravo australska košarkašica. Ibaka ju je pitao da li smatra da bi mogla pobijediti jedan na jedan nekog NBA igrača.

"Da, tebe", samouvjereno je rekla Liz.

Njene riječi izazvale su brojne komentare, a najžešći je bio nekadašnji košarkaš Glen 'Big Baby' Davis.

"Da sam bio na Sergeovom mjestu ja bih nju izazvao na duel u krevetu. Žao mi je što to moram reći, ali tako je"; poručio je Davis.

Liz je 2019. godine krasila naslovnicu EPSN-ovog magazina, a prije nekoliko mjeseci je dala intervju za Playboy i tada je pristala da napravi nekoliko "vrućih" fotografija svog tijela.

"Da, ja sam sportašica koja ima preko dva metra i koja obožava seks. I što sad? I mi smo ljudi i upražnjavamo seks. Kao sportašica, osjećala sam se kao da ne smijem biti seksi. Sve što su željeli od mene jest to da sjedim, šutim, vrijedno radim i bavim se svojim sportom", rekla je tada Liz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.