Foto - Screenshot

Istvan Szili slavio u Dortmundu

Adnan Ćatić šokantno, ali zasluženo poražen

Midhat Šljivak

Njemački bokser Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, poražen je sinoć u Dortmundu od mađarskog boksera Istvana Szilija većinskom odlukom sudija.

Četiri godine mlađi Mađar odradio je odličan meč i na kraju je nakon 12 rundi zasluženo ostvario trijumf protiv legendarnog boksera bh. korijena i nekadašnjeg svjetskog šampiona.

Dvojica sudija pobjedu su čisto dali Sziliju. Jedan je meč bodovao 116:111, drugi 115:113 a treći je smatrao borbu neriješenom 114:114.

Ćatić se nakon meča žalio na prljavu borbu mađarskog boksera koji je imao nekoliko udaraca u potiljak.

"Bila je ovo teška borba, nešto potpuno drugačije od onog što sam očekivao. Nažalost, nije se borio čisto, a sudija je to puštao. Ipak, sportista sam i prihvatam odluku", rekao je Ćatić nakon meča.

S 43 godine na leđima Ćatiću bi ovo mogao biti posljednji meč u karijeri. Nakon razgovora s porodicom će odlučiti.

"Pričat ću s porodicom. Još uvijek sam zdrav, ali sjest ćemo s promotorom i donijeti pravu odluku", istakao je Ćatić.

Adnan Ćatić je nakon ovog poraza u karijeri na omjeru 42–7–3, dok je Mađaru ovo najveća pobjeda u životu i na omjeru je 26-2-2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.