Govorio o dvomeču sa Veležom

Musemić: Naš cilj je plasman u Evropu

Samir Mlaćo

Fudbalere Tuzle City u polufinalu Kupa BiH očekuju veliki izazov.

Rival će im biti ekipa Veleža koju su nedavno savladali u Mostaru 2:1.

Svjesni su u Tuzli da će nijanse odlučivati.

"Mogli smo proći i bolje, ali šta je tu. Igrali smo nedavno, dobro se poznajemo sada ćemo opet u kratkom periodu odigrati dva meča. Nama slijedi duel sa Zrinjskim u Mostaru, pa odmah za par dana i Velež.", kazao je Musemić.

Svjestan je da će u na stadionu Rođeni teren biti mnogo bolji nego na Tušnju, a revanš kod kuće ne vidi kao neku prednost.

"Teren su radili, čepirali, vidjet ćemo. A revanš kući... Ne vrijedi taj gol u gostima, nije to baš je neka prednost. Igrat nam je dva meča, pa vidjet ćemo".

Tuzlaci prijeko žele trofej već par sezona.

"Naravno da bi to bio veliki uspjeh, a naš cilj je izlazak u Evropu. Ima još mnogo da se igra, 30 bodova je u igri", dodao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tuzla City je trenutno na drugom mjestu u prvenstvu sa 44 osvojena boda.

Za vikend gostuje kod lidera Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.