Naslijedio Nemanju Miljanovića

Ivković i zvanično na trenerskoj klupi: Najveći problem je sedam stranaca...

Samir Mlaćo
Ono što se jučer najavljivalo, danas je i zvanično potvrđeno.

Tomislav Ivković je novi šef struke FK Borac Banja Luka, nakon što je Nemanja Miljanović podnio ostavku poslije subotnjeg remija u Prijedoru protiv Rudara (2:2).

Borac se nedavno oprostio i od Kupa BiH, a Ivković na mjesto šefa stručnog štaba dolazi sa pozicije sportskog direktora.

To se i ranije najavljivalo, pa je Ivković imao priliku da sa strane 'osjeti' atmoferu u svlačionici.

Ivković u Banja Luku dolazi iz FK Željezničar, a prethodno je sa dosta neuspjeha radio u Hrvatskoj.

Ivković je istakao žaljenje što je Miljanović podnio ostavku, te dodao da nema potrebe da razuvjerava javnost da je  njegov dolazak u FK Borac nije bio vezan za trenersku klupu.

"Znam sve igrače, znam sve u klubu i to će biti moj plus. Hoću da igramo za publiku i da stvaramo što više šansi“, kazao je između ostalog hrvatski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodao je da je najveći problem Borca sedam stranaca, od kojih pojedini moraju i na tribine.

Pozvao je navijače na podršku u subotnjem derbiju protiv lidera Zrinjskog koji ima niz od 14 vezanih pobjeda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.