Oglasio se FK Borac: Nemanja Miljanović podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba

Ivković preuzima tim sa Vrbasa

Oglasio se FK Borac: Nemanja Miljanović podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba

Haris Zilić

Nakon remija protiv Rudara u Prijedoru rezultatom 2:2 u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, došlo je do promjena u FK Borac.

Tim iz Banja Luke obavijestio je javnost da je Nemanja Miljanovića podnio stavku na mejsto trenera, a novi šef stručnog štaba bit će Tomislav Ivković.

"FK Borac obavještava javnost da je Nemanja Miljanović podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Nakon 24. utakmice. kola Premijer lige BiH članovi UO FK Borac održali su sastanak sa Nemanjom Miljanovićem i analizirali dosadašnje urađeno u proljetnom dijelu sezone.

Nemanja Miljanović odlučio je podnijeti ostavku, a kao glavne razloge naveo je ranu eliminaciju iz Kupa BiH u kojem je naš klub imao najviše ambicija i rezultatski pritisak koji se očekuje do kraja sezone u borbi za Evropu scena.

Miljanović je istakao da je ekipi, u ovom trenutku, potrebna svojevrsna šok terapija kako bi do kraja sezone pokazao sav svoj kvalitet i da je zbog toga odlučio da podnese ostavku na trenersku klupu FK Borac.

Oglasi

Članovi UO FK Borac prihvatili su ostavku Nemanje Miljanovića uz zahvalnost za sve što je uradio u proteklom periodu.

Naš klub vodio je ukupno 27 utakmica, uz 16 pobjeda, devet remija i dva poraza, te tako u potpunosti opravdao ukazano povjerenje.

Na trenerskoj poziciji do kraja sezone, Nemanju Miljanovića zamijenit će Tomislav Ivković, sportski direktor FK Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac bivšem šefu stručnog štaba želi sve najbolje u nastavku trenerske karijere.

U ponedjeljak, 4. aprila, u 10.00 časova, u Trofej sali Gradskog stadiona u Banjaluci, biće održana zvanična promocija novog načelnika štaba, a predstavnicima medija obratiće se i predsjednik FK Borac Stojan Malbašić", stoji u saopštenju tima sa Vrbasa.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Mijenjao igrace koje niie smio xD vicina menadzerska firma Sports clean, zamjenio njegovog Kujundzica i Milojevica i morao otic xD
6 2
2323
HahahAaaaa podnio sam ostavku
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti