Press konferencija nakon utakmice

Vasoski: Rezultat pred revanš je dobar, ali bili smo mlitavi

Edmir Škorić

Trener Sarajeva Aleksanar Vasoski nije u potpunosti zadovoljan unatoč 2:0 pobjedi njegove ekipe nad Igmanom u prvom meču polufinala Kupa BiH.

Bordo tim je stekao dobru prednost uoči revanša protiv Igmana, ali Vasoski je svjestan da je moglo i moralo puno bolje. I zaista, Sarajevo nije blistalo, ali dva gola bila su dovoljna za sigurnu pobjedu.

"Utakmica kao utamica i igra nije bila na nivou i ne znam zbog čega. Tek od 30. minute počeli smo da igramo onako kako smo se dogovorili. Dali smo gol i posljednjih 15 minuta prvog dijela smo ličili na nešto. Drugo poluvrijeme nešto slično kao prvo. Ušli smo malo nervozno, ne znam koji je razlog. Izmjene su malo osvježile. Zadnjih 20-25 minuta išli smo da damo i treći gol. Igru ćemo zaboraviti, ali rezultat je dobar pred revanš", rekao je Vasoski.

"Moramo igrati još 90 minuta. Pohvalio bih ekipu Igmana. Nisu slučajno u polufinalu i u vrhu Prve lige FBiH. Bit ćemo obrazljivi. Šanse su dobre, ali moramo biti pažljivi", dodao je Makedonac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo vremena da se oporavimo, to nije razlog što smo loše izgledali. Bili smo nekako mlitavi, moramo analizirati i vidjeti zašto je to tako. Nadam se da ćemo puno bolje izgledati", istakao je Vasoski.

Revanš se igra za sedam dana, a nije poznato hoće li se igrati na Grbavici ili na stadionu u Konjicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.