Kaže da uopšte nije bilo zabavno

Kao da mu je neko uzeo dušu: Čuveni as poslije "krupnog zalogaja" jedva stajao na nogama

Admin Čaušević

Nakon odlaska u fudblasku penziju mnogi nastoje da održe fizičku aktivnost baveći se nekim drugim sportom. 

Arjen Robben, svojevremeno jedan od najboljih igrača svijeta, je za vikend trčao 40. izdanje maratona u Rotterdamu, vrlo popularni događaj koji svake godine privuče stotine učesnika.

Ove godine i nekadašnja zvijezda Reala, Chelseaja i Bayerna je odlučila da istrči rutu dugu dugu 42 kilometra zajedno sa prijateljem Erbenom Wennemarsom.

Robbenu je trebalo 3 sata, 13 minuta i 40 sekundi da istrči maraton, a interesantno da ga njegov prijatelj nije puštao iz vida, čak mu je i pomogao da dođe do cilja.

Legendarni as je bio vidno iscrpljen, u jednom trenutku su ga počeli i hvatati grčevi pa jedva stajao na nogama. Prolazak kroz cilj mu je predstavljalo ogromno olakšanje.

Trčanje maratona je bilo itekako krupan zalogaj za Nizozemca, ali i odličan test za njegovo trenutno fizičko stanje.

"Nije šala. Zaista nije šala. Uspio sam, ali je bila istinska borba. Često sam dolazio u 'duboke vode'. Publika me nosila i hvala svima na tome", kazao je Robben poslije trke.

"Neki će reći da sam idiot, ali volim da sam fizički spreman i da imam izazove", dodao je ovaj 38-godišnjak koji je već neko vrijeme u penziji.

"Dug je to put, 42 kilometra... Znao bi se srušiti, ali je velika stvar što je uspio", poručio je Wennemars koji je bio Robbenov oslonac tokom cijele utrke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.