Musemić je bivši

Koga god Husić izabere imat će "vatreno krštenje"

Admin Čaušević

Tuzla City je u potrazi za novim trenerom nakon iznenađujućeg raskida saradanje sa Husrefom Musemićem.

Musemić se na klupi Tuzla Cityja zadržao nešto duže od godinu dana. U ovoj sezoni je radio odličan posao, sve do "izleta" u Hercegovinu.

Musemićev tim je bio zacementiran na drugoj poziciji i u polufinalu Kupa BiH, a onda su uslijedila dva teška poraza u Mostaru. U Premijer ligi Zrinjski je slavio sa 5:0, a u Kupu Velež sa 4:0.

Raskid saradanje je stigao nakon sigurno neočekivanog i neplaniranog remija na Tušnju protiv davljenika Radnika iz Bijeljine (3:3) s kojim i plasman u Evropu više nije tako siguran.

U saopštenju tuzlanskog kluba navedeno je da će ime novog trenera biti poznato uskoro, a ko god bude imenovan na tu funkciju imat će "vatreno krštenje" obzirom na raspored.

Iako predsjedničku funkciju obnaša Almir Husić jasno je da će ključnu riječ u izboru novog šefa stručnog štaba imati glavni finansijer i "alfa i omega" kluba Azmir Husić.

Pred uspješnim biznismenom je možda i najvažnija odluka otkako je Tuzla City plasirao u Premijer ligu jer bi sigurno za njega bilo jako razočaravajuće doći do potoka, a ne napiti se vode.

Tuzla City je jako blizu historijskog plasmana na euroscenu. U odnosu na četvrtu poziciju ima zalihu od šest bodova i dalje drži sve u svojim rukama. Do kraja je još osam kola.

Naredne tri ligaške utakmice za Tuzla City bi mogle biti ključne za ovu ekipu pošto će biti domaćini Borcu i Željezničaru, a između ta dva susreta slijedi gostovanje Sarajevu. Dakle, u pitanju su direktni konkurenti za izlazak na euroscenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Popularni tuzlanski Plavi će imati i domaći meč polufinala Kupa BiH protiv Veleža, ali 0:4 iz prvog duela ne ulijeva nadu da se može do finala i borbe za trofej.

Tuzla Cityju je potreban trener koji poznaje Premijer ligu, ali istovremeno zna izazvati pozitivan šok u ekipi. Upravo iz tog razloga će Husić ovaj put morati da mjeri tri puta, prije nego što presječe i donese konačnu odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.