Dobio i poziv u mladu reprezentaciju, te skrenuo pažnju na sebe

Dejanović zablistao kada je najvažnije: Naš fokus je na Kup, u Tuzli ćemo se postaviti kao da je 0:0 · Intervju

Samir Mlaćo
Navijači Veleža sve nadu za plasman u Evropu polažu u Kup naše zemlje.

Rođeni su u prvom meču polufinala savladala Tuzla City sa 4:0, te otvorili sebi put ka finalu gdje će vjerovatno čekati FK Sarajevo.

U međuvremenu su savladali u Tuzli Slobodu 2:1, a u timu nije bilo Alena Dejanovića, junaka pobjede u Kupu, koji je na istom meču uz dva pogotka zadobio lom nosa, zbog čega je morao na operaciju poslije meča.

Danas je već trenirao sa ekipom i spreman je za nove izazove.

“Sada je sve dobro. Danas sam skinuo zavoje i tampone, odradio sam trening nakon operacije i sada je sve super. Nadam se da ću biti u kombinaciji za meč u petak protiv Radnika“, priča Dejanović za SportSport.ba.

Pratio je jučer pobjedu saigrača u Tuzli i bio vidno sretan.

“Gledao sam meč, zadovoljan sam, kako igrom saigrača, tako i rezultatom koji su ostvarili“.

Velež je ponovo zaigrao kako navijači to žele, a Rođene 'prate' i dobri rezultati.

“Dođe sve na svoje. Sada je došao rezultat, igru imamo, te smo se digli kao ekipa. Svaki pojedinac je podigao samopouzdanje i odmah dobro ide“.

U Kupu BiH je sjajan. Postigao je tri pogotka, dva protiv Tuzle City.

“Može se reći da je to moje takmičenje. Naš najveći fokus je da osvojimo Kup i da izađemo tako u Evropu. To su najrealnije šanse. Tuzla City je ekipa u vrhu tabele, imaju izvrsnih pojedinaca, dogodilo im se to što se dogodilo protiv Zrinjskog i mi smo znali da su psihički možda nestabilni. Nadali smo se da ćemo odigrati dobro, pobijediti, ali ne baš tolikom razlikom“.

Rođeni već razmišljaju u revanšu u Tuzli gdje će ih rival dočekati sa novim trenerom.

“Moramo igrati kad je 0:0. To je nogomet. Vidjeli ste da Barcelona ima 4:0 pa izgubi ili obratno. Ništa nije gotovo, iako smo svjesni da smo jednom nogom u finalu. Nema opuštanja, idemo kao da je 0:0“.

Privukao je pažnju na sebe, stigao je  u međuvremenu i zasluženi poziv u mladu reprezentaciju BiH.

“Bazirao bi se na drugi dio sezone gdje sam stvarno zadovoljan, kako svojom igrom, tako i cijele ekipe. Digao sam se igrački, samopouzdanje je poraslo i svemu u svemu zadovoljan sam. Stigao je zatim i poziv u mladu reprezentaciju, te se zahvaljujem selektoru Starčeviću koji je sigurno pratio moje igre i uputio mi poziv.

Sve ide svojim putem, to mi daje još veću motivaciju da još bolje radim iz dana u dan“.

Sretan je u Mostaru.

“Snašao sam se u Mostaru, lijep grad, zavolio sam ga. Ne bih ništa trenutno mijenjao“, dodao je 22-godišnji član Veleža Alen Dejanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dejanović je prošao školu Dinama, nastupao i za drugi tim kluba iz Zagreba, a zatim stigao u FK Mladost Doboj Kakanj, odakle je na ljeto prošle godine odlučio preći u Velež.

U dresu mlade reprezentacije BiH upisao je dva nastupa i vidljivo je da se radi o veoma kvalitetnom nogometašu koji će u budućnosti sigurno imati mnogo toga da pokaže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.