Ćorić: Radnik se diže, kod Vasoskog se vidi vizija, remi je realan ishod na Pecari
Ćorić iz perioda kada je vodio HŠK Posušje

Analiza 25. kola Premijer lige

Ćorić: Radnik se diže, kod Vasoskog se vidi vizija, remi je realan ishod na Pecari

S. Mlaćo
Trenerske 'glave' u Premijer ligi 'padaju' kao na traci.

Samo dvojica trenera preživjela su dosadašnji dio sezone, a radi se o trenerima dva mostarska kluba, Feđi Dudiću i Sergeju Jakiroviću.

Jasno je to govori da strategije gotovo nema, da je ovaj posao u našoj veoma stresan, a ambiciozni bh. trener Denis Ćorić ističe da prati cjelokupnu situaciju, kako u Premijer ligi, tako i Prvoj ligi FBiH.

Ćorić je radio na klupi NK Široki Brijeg, a zatim sa HŠK Posušje izborio plasman u Premijer ligu kada se klub sa Mokrog Doca kao niko ranije 'prošetao' ovim takmičenjem.

Posušje je vodio i u Premijer ligi, skinuo skalp aktuelnom prvaku Borcu (1:0), zaustavio na Mokrom Docu ove sezone nevjerovatni Zrinjski (0:0) a zatim je odlučio da napusti klub sa Mokrog Doca, kako bi pokušao 'probuditi' ekipu nakon nešto slabijih partija.

Ćorić je gotovo svakog vikenda uživo na pojedinim utakmicama Premijer lige, ostale prati uz TV ekrane,  pa je za SportSport.ba dao komentar kola koje je iza nas:

Oglasi

FK Željezničar – FK Leotar 3:0

Gledao sam meč, prvih 20 minuta bilo je ključno za Željezničar. Domaći su ušli motivirani, publika ih je nosila, zabili smo dva pogotka na vrijeme, te zasluženo na kraju slavili. Željezničar igra cijelo proljeće dosta dobro, kolega Mulalić je to dobro posložio, s obzirom i na cijelu situaciju u klubu. Od Leotara sam očekivao više, oni imaju igrača vrijednih pažnje. Neki su osvajali i titule, pravi su premijerligaški igrači, pa sam očekivao jači otpor Trebinjaca.

FK Tuzla City – FK Radnik Bijeljina 3:3

Evidentno je da se Radnik digao, posložili su se, a Tuzlaci su u evidentno u maloj rezultatskoj krizi, pa je ceh platio kolega Musemić. Moram naglasiti da oni uvjeti na Tušnju su za sve osim nogometa. Na onom terenu sve taktike padaju u vodu, ali Tuzla je u krizi i to je vidljivo. Radnik je došao nošen pobjedom nad Slobodom pokazao gard, uzeo bod, a mogao i tri. Vjerovatno i žale za tri boda s obzirom kada su primili pogodak, ali i ovaj bod im puno znači.

FK Borac – HŠK Zrinjski 1:1

Oglasi

Zrinjski cijelu sezonu igra fenomenalno i protiv Borca su pokazali da su trenutno bolja ekipa. Čvrsta je to bila utakmica, Borac je iskoristio jednu priliku, a Zrinjski je dominirao i imao bolje prilike. I ova utakmica je pokazala zašto je Zrinjski prvi, Jakirović i njegov stručni štab su zasluženo prvi i ja im čestitam, iako matematički titulu još uvijek nisu osvojili. Čestitke im na potpuno zasluženoj tituli.

FK Sarajevo – FK Rudar Prijedor 6:0

Sarajevo se diže, to je evidentno. Vidi se 'ruka' trenera Vasoskog, vidi se ta vizija, a raduje me što daje priliku mladim igračima. Iskočio je tu mladi Dal Varešanović, on je ozbiljan potencijal. Rudaru je nedostajalo nekoliko igrača, slijedi im grčevita borba za opstanak.

FK Sloboda – FK Velež 1:2

Velež igra dobro, ozbiljna su ekipa, a Uprava ovog kluba je stajala iza Feđe Dudića i on im je vratio na najbolji način. Nije mi iznenađenje pobjeda Veleža, a dovoljno je da pogledamo i veliku krizu rezultata Slobode. Tuzlaci su sada doveli u pitanje opstanak u ligi, biće im veoma teško do kraja.

Oglasi

Velež ako ovako nastavi igrati, nije isključeno da osvoje Kup BiH.

NK Široki Brijeg – HŠK Posušje 1:1

Bio sam na Pecari, čvrsti derbi, bez puno prilika. Veliki ulog je bio u igri, ali sve je proteklo fer i korektno. Domaćima je pripalo prvo poluvrijeme, Posušju drugo i kada sve sagledate remi je realan ishod. Sigurno se ovom bodu više raduju u Posušju iz razloga što ga približava cilju, a to je opstanak. Domaće udaljava od Evrope, ali ima još bodova u igri. Na prikazanom mogu biti zadovoljni i jedni i drugi.

Navijači oba tima su priredili odličnu atmosferu, a  ja nisam iznenađen. Znam koliko ljudi vole ova dva kluba, uživanje je bilo gledati meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćorić je nakon odlaska iz Posušja odlučio se za odmor, a priznaje da je bilo poziva klubova, te da i sada postoje određeni kontakti. Kako se već kaže u trenerskom poslu, koferu su uvijek spakovani, niko ne zna šta nosi novi dan.

"Nakon odlaska iz Posušja imao sam korektnih ponuda, no odlučio sam se za pauzu. Nisam dugo bio na odmoru, ali nadam se da se odmor neće sada odužiti (osmijeh). Pratim sve, takav je trenerski posao, pa vidjet ćemo. Nadam se da će ubrzo doći prava ponuda, no svakako da neću trčati i srljati", dodao je Ćorić (44).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Kulturno, pismeno. lik zna sta priča. Ovakvi trebaju Zelji, Azmiru i slicnima. Sati im podršku i vjerovati u njih. Prošlo je vrijeme osima musemica i sličnih, to su stari treneri. Vrte se po Premijer ligi stalno
9 1
Chesa
Dobar clanak i objektivna analiza.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi