Već devet godina je bez trenerskog posla

Nešto se desilo Franku Rijkaardu, legendarni fudbaler je danas drugi čovjek

Admin Čaušević

Frank Rijkaard (59) je nestao sa velike scene i već godinama se rijetko pojavljuje u javnosti. 

Rijkaard aktivno nije uključen u fudbal od 2013. godine kada je napustio kormilo reprezentacije Saudijske Arabije.

Svjetsku slavu je stekao igrajući za Ajax i Milan. Svojevremeno je bio jedan od najboljih defanzivnih veznajak szvijezda.

Od brojnih trofeja koje je osvojio tokom karijere izdvajaju se tri Lige prvaka, dok je s reprezentacijom Nizozemske bio i prvak Evrope 1988. godine.

Odličan trenerski posao je radio u Barceloni koju je odveo na krov Evrope sa Ronaldinhom i mladim Lionelom Messijem u timu.

Prije Barcelone je kratko radio na klupi reprezentacije Nizozemske, a još je imao i angažman Galatasarayu te poslije toga u Saudijskoj Arabiji.

Rijkaard se nedavno pojavio na jednom dobrotvornom događaju i za mnoge je bio neprepoznatljiv.

Legendarni nizozemski veznjak je pokazo svoju gustu sijedu kosu, a nejgove prepoznatljive kovrče su bile vrlo ujednačene.

Mnogi ne bi ni shvatili da je on u pitanju da ninije nosio čuvenu narandžastu opremu koja je simbol reprezentacije Nizozemske.

Inače, Rijkaard je 2016. godine izjavio da nikad više neće tražiti trenerski posao i ostao je dosljedan svojoj riječi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.