Mundo Deportivo otkrio 'lude ideje' Joana Laporte
Foto - EPA

Djeluje nevjerovatno

Mundo Deportivo otkrio 'lude ideje' Joana Laporte

Midhat Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je velike promjene u klubu u narednom periodu.

Laporta ima zaista težak zadatak da klub izvadi iz finansijske krize, te da napravi potpunu rekonstrukciju ekipe, što je i najavio.

Ostanak mnogih igrača, pa i trenera Ronalda Koemana je pod velikim upitnikom. Sa Nizozemcem su najavljeni razgovori za narednu sedmicu i znat će se hoće li on povesti ekipu u narednu sezonu.

Međutim, Mundo Deportivo danas donosi poprilično nevjerovatnu priču i navodno Joan Laporta ima zaista ludu ideju kada je imenovanje novog trenera u pitanju.

Ovaj list tvrdi da će predsjednik Barcelone posao trenera ponuditi legendarnom Franku Rijkaardu, čovjeku koji je Barcu sa dosta uspjeha vodio od 2003. do 2008. godine.

U tom periodu katalonski velikan imao je zaista čudesnu ekipu. Pojavio se i Lionel Messi, a Barca je uzela dvije titule prvaka, dva Superkupa Španje i Ligu prvaka u tom periodu.

Oglasi

Rijakaard u trenerskom poslu nije aktivan još od 2013. godine kada je napustio mjesto selektora Saudijske Arabije.

Nije ni tu kraj navodnim idejama Joana Laporte. Isti list tvrdi da predsjednik Barcelone želi angažovati napadača Bayerna Roberta Lewandowskog, ali za to su šanse jako male.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lewa ima ogromnu platu u Bayernu. Sigurno da ne bi pristao igrati za manje od 20 miliona eura, a tu cifru mu Katalonci ne mogu ponuditi.

Priča koju donosi Mundo Deportivo poprilično je nerealna, ali nikad se ne zna šta nam donosi sutra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Majko mila veće gluposti ne pročita odavno. Mundo Deportivo nek idu hodži malo čitav kolektiv ,udarili na sihire.
4 0
Ecosport
Ako je ovo istina, onda osim Rijkaarda treba dovesti Puyola, Xavija, Iniestu, Eto'a, tu je Larson u klubu, Valdes još može braniti, a kao šlag na torti bi bio povratak Ronaldinha. Laporta će se izgubiti od dugova i ostalih vnago što su ga dočekali.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi