Napušta Real?

Dao je samo tri gola na 49 utakmica za Real, a na ljeto pravi transfer iz snova

Edmir Škorić

Čini se da je Robert Lewandowski spreman da napusti Bayern godinu dana prije isteka ugovora, a to bi moglo da omogući Luki Joviću još jedna transfer iz snova.

Lewandowski bi na ljeto mogao da bude novi napadač Barcelone, a shodno tome, njegov bi tada već bivši klub Bayern morao da dovede novog napadača. Iako se spominjao Erling Haaland, navodno je odabir pao na daleko jeftiniju opciju - zamjenu Karima Benzeme, Luku Jovića.

Izgleda nemoguće da neko dostojno zaustavi Poljaka koji je na 372 utakmice u Bayernu dao 343 gola, ali život ide dalje, mora da se živi i bez Lewe.

Prvi na listi za njegovu zamjenu je Sebastien Haller, koji je u dresu Ajaxa postigao 33 gola na 39 mečeva, a sportski menadžment Bayerna navodno visoko pri vrhu liste želja drži Jovića, koji se nije proslavio u Madridu, ali srbijanski reprezentativac je briljirao u Bundesligi igrajući za Eintracht Frankfurt.

U Bayernu su uvjereni da napadačev golgeterski instinkt nije nestao preko noći iako je u Realu dao samo tri gola u 49 utakmica u tri sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jović je svjestan da za njega više nema mjesta u Realu, da mora otići već na ljeto, a povratak u Bundesligu bio bi svakako potez na koji bi s oduševljenjem prihvatio.

Za Jovića se zanima niz klubova kao što su Inter, Milan, Arsenmal i Everton, svi prate njegovu situaciju, ali ako ga Bayern odluči dovesti, vjerovatno će imati daleko najveće šanse za to.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.