Derbi Borac - Sarajevo

Reakcija Velkoskog izazvala opšti haos na stadionu u Banjaluci, sudija Bilbija imao pune ruke posla

Edmir Škorić

Nogometaši Borca i Sarajeva u ovim momentima igraju derbi 28. kola Premijer lige BiH.

Borac i Sarajevo na Gradskom stadionu u Banjaluci igraju važan meč u borbi za Evropu. Trenutno mreže miruju (25. minuta u trenutku objave teksta), ali evidentno je da postoji veliki pritisak i da su tenzije ogromne na terenu.

Na prvi 'incident' čekali smo samo 20 minuta. Iskusni defanzivac domaćih Dino Ćorić imao je jedan start nad Krstom Velkoskim, a nakon reakcije kapitena Sarajeva, nastala je velika gužva.

Umiješali su se i pojedini članovi klubova sa klupa, bilo je na rubu opšte tučnjave, na kraju se sve smirilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sudija Bilbija je podijelio tri javne opomene. Velkoski i Varešanović su dobili kartone kod gostiju, a Milojević kod domaćina.

S obzirom na važnost utakmice i rivalitet koji vlada među timovima, mogli bismo očekivati još sličnih stvari do kraja, iako nam je svima želja da nogomet pobijedi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.