Naknadi pregled papira

FK Sloboda dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH

Midhat Šljivak

FK Sloboda dobio je licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon zasjedanja Prvostepene komisije za licenciranje odlučeno je da u Premijer ligi BiH sljedeće sezone ne mogu igrati Radnik, Rudar Prijedor i Leotar.

Također, NSBiH je sopštio kako će odluka o FK Sloboda biti donijeta naknadno i nakon pregleda dodatne dokumentacije. Nakon što je to učinjeno FK Sloboda je izdata licenca za nastup u narednojk sezoni.

Pored FK Sloboda licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili sljedeći klubovi:

FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Borac“ Banja Luka, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Tuzla City“ Tuzla, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar i HŠK „Posušje“ Posušje.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili: FK „Radnik“ Bijeljina i FK „Rudar Prijedor“ Prijedor i FK „Leotar“ Trebinje.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima su dobili sljedeći klubovi:

FK „Sarajevo“ Sarajevo, FK „Borac“ Banja Luka, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar i FK „Tuzla City“ Tuzla.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima nisu dobili sljedeći klubovi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK „Rudar Prijedor“ Prijedor, HŠK „Posušje“ Posušje i FK „Radnik“ iz Bijeljine.

Klubovi koji  nisu dobili licence imaju šansu na Drugostepenoj komisiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.