Prijedor slavi Jakupovića: Rudar srušio Slobodu i pokazao da opstanak nije nemoguća misija!

Domaći pobijedili sa 1:0

Prijedor slavi Jakupovića: Rudar srušio Slobodu i pokazao da opstanak nije nemoguća misija!

Endin Čaušević

Fudbaleri Rudara danas su u Prijedoru u odličnoj utakmici pobijedili Slobodu sa 1:0 u meču 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rudar je zaprijetio već u petoj minuti kada je Jakupović pokušao iz slobodnog udarca, ali je Bukvić to uspio nekako da odbrani. Domaći tim prijeti i u 13. minuti, ovaj put u šansi je bio Zekanović, no golman Slobode ponovo brani.

Sloboda je četiri minute kasnije uzdvratila. Tuzlanski klub je imao odličnu šansu nakon solo prodora Veselinovića, ali je Šćekić uspio da odbrani njegov pokušaj.

U finišu prvog poluvremena još jedna prilika za Rudar. Jakupović je bio najviši u skoku nakon centaršuta Marića, no lopta odlazi preko gola.

Rudar je bio bolji i na početku drugog poluvremena. Amoah je u 52. minuti odlično pokušao nakon centaršuta Pavlovića, ali je Bukvić i ovaj put sjajnom odbranom spasio Slobodu.

Tri minute kasnije Sloboda je mogla do gola. Jedan od igrača Rudara griješi, a nakon toga Ramić je šutirao preko gola. Sloboda je pokušala doći do gola i u 61. minuti kada je Jakupović izbio loptu nakon odlične akcije gostiju.

Oglasi

Rudar prijeti u 64. minuti. Ovaj put pokušao je Knežević, ali nevjerovatni Bukvić ponovo brani. Četiri minute kasnije i Kulenović je bio u šansi nakon dodavanja Sajaka, ali ostalo je 0:0.

Domaći su veliku šansu imali i u 75. minuti. U fantastičnoj prilici bio je Mandić koji je šutirao svega sa tri metra, ali nestvarni Bukvić ponovo brani i spašava gol tuzlanskog kluba.

I kada se činilo da je Bukvić zaključao svoju mrežu danas Rudar je uspio da dođe do gola. Domaći su u 84. minuti utakmice došli do gola kada je sjajni Jakupović pogodio glavom nakon prekida za veliko slavlje igrača i navijača Rudara.

Rudar je uspio do kraja utakmice da sačuva prednost do kraja i slavi sa 1:0 i dođe do novca zlata vrijedna boda u grčevitoj borbi za opstanak. Klub iz Prijedora sada je deseti na tabeli sa 25 bodova i ima bod i utakmicu više od Leotara. Radnik je posljednji sa 22 boda.

Što se tiče Slobode ovaj tim je na osmoj poziciji sa 29 bodova. Treba dodati da Leotar svoj meč igra sutra u Trebinju protiv mostarskog Veleža.

Oglasi

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Rudar - Sloboda 1:0 (Jakupović 84')

Rudar: Šćekić, Pekija, Pavlović, Mandić, Hodžić, Marić, Amoah, Zekanović, Jakupović, Marmat, Redžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Ramić, Beganović, Kurtalić, Osmić, Kapetanović, Veselinović, Karišik, Mujagić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1643230038
Ponisten cist gol Ramica za Slobodu kod rezultata 0-0.
8 0
omer
Koja fajda od ove pobjede kad ce ispasti iz lige zbog nedobijanja licence.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi