Trener Hajduka za SN

Poklepović: Ne žalim za Jacksonom

Edmir Škorić

Kolumbijski napadač Phil Jackson nije zadovoljio struku splitskih "bilih", te karijeru neće nastaviti na Poljudu. I sam trener Hajduka Stanko Poklepović naglašava kako bivši igrač Čelika nije potreban klubu.

"Čuo sam i ja da se dogodio nesporazum. Pokazivao je on neku kvalitetu, no nije neki ekstra igrač koji bi bio ispred našeg Ahmada te mladih Vukušića i Čopa te njih gušio. Nisam prežalostan što nije ostao", kazao je Hajdukov trener Stanko Poklepović u razgovoru za hrvatske Sportske novosti.

Sigurno je najveće pojačanje Hajduka ostanak bh. reprezentativca Senijada Ibričića, kojeg su ovog ljeta silno željeli Rubin Kazan, te Galatasaray.

"Ibričić nam je apsolutno važan, u svim razmišljanjima. Drago mi je što je ostao. Možda bi mi treba još koji igrač, nedostaje nam pravih opcija u ofanzivnom dijelu veznog reda, no nismo se mogli u ovo doba recesije upuštati u dovođenje kvalitetnih igrača koji su i skupi", dodaje Poklepović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.