Foto - Twitter

Eldin Diglisić počinje razgovore o ulasku u klub

Potencijalni investitor iz SAD-a stigao na Grbavicu?

Midhat Šljivak

FK Željezničar mogao bi uskoro dobiti klupskog partnera u liku američkog biznismena Eldina Diglisića.

Diglisić je još prije nekoliko mjeseci pokazao interes da postane klupski partner, a ta vijest je itekako obradovala navijače tima s Grbavice jer je Željezničar u proteklom periodu bio u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Neslužbeno, Diglisić je stigao u Sarajevo na razgovore s čelnicima Plavih. Obje strane predstavit će svoju viziju za potencijalnu saradnju, a nakon sastanka bi dosta toga moglo biti jasnije po pitanju njegovog eventualnog ulaska u FK Željezničar.

Diglisić je sredinom novembra prošle godine uputio pismo namjere i iskazao je interes za uspostavljanje partnerstva, a vidjet ćemo hoće li do saradnje na kraju i doći.

Ko je Eldin Diglisić?

Eldin Diglisić je biznismen koji je rođen u Sarajevu, a od 1997. godine je stanovnik Sjedinjenih Američkih Država.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Završio je Univerzitet Utah, radio je kao bankar, a zatim se posvetio privatnom biznisu pokrenuvši kompaniju ShipEX, koja se bavi transportom i posjeduje 350 kamiona.

Njegov godišnji promet je navodno preko 100 miliona dolara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.