Poznato ko će suditi gradske derbije u Sarajevu i Mostaru

Potvrđeno iz Saveza

Poznato ko će suditi gradske derbije u Sarajevu i Mostaru

Endin Čaušević

U utorak i srijedu igraju se utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na rasporedu su dva velika gradska derbija.

Oba gradska derbija će se igrati sutra u terminu od 20 sati, dok se preostale četiri utakmice igraju u srijedu.

Naravno, u centru pažnje će biti okršaj na Koševu gdje će se sastati vječiti rivali Sarajevo i Željezničar. Poznata su i službena lica za okršaje 30. kola, a već sada se zna da će sutrašnji derbi na Koševu suditi Admir Musić.

Njegovi pomoćnici će biti Amir Kadić i Emir Zahiragić, dok će ulogu četvrtog sudije u sarajevskom derbiju imati Irfan Peljto.

Pored sarajevskog sutra u istom terminu igra se i mostarski derbi u kojem se sastaju Zrinjski i Velež.

Glavni sudija ove utakmice će biti Haris Kaljanac, a njegovi pomoćnici na ovom meču su Josip Čolić i Arnel Novalić. Četvrti sudija na utakmici između Zrinjskog i Veleža će biti Ermin Sivac.

U srijedu su na rasporedu četiri meča. Od 17 sati igraju Radnik - Leotar, Rudar - Posušje i Tuzla City - Sloboda. Meč u Bijeljini će suditi Frano Jelić s pomoćnicima Borisom Dujmovićem i Jurom Musom, dok je četvrti sudija Josip Martinović.

Glavni sudija na meču Rudar - Posušje će biti Dragan Petrović, a pomoćnici su Radislav Kačavenda i Božidar Rustić. Četvrti sudija na ovom meču je Dražen Marić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče derbija na Tušnju tu će glavni sudija biti Adisi Mulahasanović. Pomoćnici su Moamer Čaušević i Enes Đozić, a četvrti sudija je Zoran Grbić.

Kolo zatvaraju Borac i Široki Brijeg koji od 19 sati igraju u srijedu u Banjaluci. Glavni sudija je Aleksandar Njegomirović, a pomoćne sudije će biti Aleksandar Smiljanić i Davor Maksimović. Četvrti sudija je Elvis Mujić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
*ebo im Kaljanac mater u stau. Navijač željeznicara koji će naravno natezat za zrinjski.
5 1
starmac
Evo KALJANCA.Vraća se na mjesto zločina.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi