Foto - EPA

Sportski direktor Bayerna

Hasan Salihamidžić najavio zanimljivo ljeto u Minhenu: "Neka to bude iznenađenje"

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić najavio je navijačima Bayerna kako će klub pokušati da osnaži ekipu u ljetnom prelaznom roku.

Od bavarskog velikana ne treba očekivati neka spektakularna pojačanja. Zadržat će se većina tima koji je trenutno tu, ali zbog naporne sezone Salihamidžić i društvo žele da prošire roster tima s još nekoliko kvalitetnih fudbalera.

Govoreći za Sky Germany Salihamidžić nije želio o imenima igrača koje prati.

"Neka to bude iznenađenje, ali moramo sačekati i vidjeti šta je moguće, a šta ne. Imamo kreativne ideje, ali o njima ćemo tokom ljeta", rekao je Hasan Salihamidžić.

Pojačanja na mjestu štopera usprkos odlasku Niklasa Sulea u Borussiju neće biti.

"Lucas Hernandez, Dayot Upamecano, Benjamin Pavard i Tanguy Nianzou su tu. Imamo četiri jako dobra štopera i zaista ne znam postoji li tim s takva četiri igrača. Vjerujem u naš tim".

O slučaju Roberta Lewandowskog nije previše rekao:

"S njim ćemo nastaviti razgovore i vidjet ćemo šta će se dogoditi", a zatim je prešao na Sergea Gnabryja s kojim se vode pregovori o novom ugovoru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo određene limite i pokušavamo dati najbolje ponude svim igračima. Dosta je i do njih. Serge je sjajan momak, dopada mi se kao čovjek i volio bih ga zadržati. Nemamo neki rok za pregovore, razgovarat ćemo", istakao je Salihamidžić i zaključio je:

"Nemam određenu cifru novca. Već smo produžili određene ugovor i pokušavamo zadržati njemačku srž u ekipi. Naredna sezona donosi velike izazove. Imat ćemo tri utakmice sedmično zbog Svjetskog prvenstva i gledamo da dovedemo još igrača. To je jako naporno. Imamo visoke standarde i vidjet ćemo kako ćemo srediti sve", saopštio je Hasan Salihamidžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.