Meč na Tušnju se igra u srijedu

Pressica pred tuzlanski derbi: Iz Slobode čestike, u Tuzla Cityju žele sigurnost u finišu

Admin Čaušević

Treći ovosezonski tuzlanski derbi igra se u srijedu. 

Nominalni domaćin susreta na Tušnju bit će Tuzla City koji obzirom na situaciju u ekipi i na tabeli ima ulogu favorita.

Na zajedničkoj pressici iz Slobode su već čestitali plasman u Evropu, dok u Tuzla Cityju traže bodove kako bi mirno dočekali završnicu prvenstva.

"Čestitam Tuzla Cityju na izvjesnom plasmanu u Evropu, isplatilo se dugoročno ulaganje. Šteta što u različitom raspoloženju jer smo mi u grčevitoj borbi za opstanak. Kad smo pod moranjem nema ljepote igre. Tuzla City je sigurno favorit, međutim mi ćemo dati sve od sebe", rekao je trener Slobode Amir Spahić u najavi utakmice.

Selver Ahmetović je poručio kako želi da njegovi izabranici potvrde dobru igru iz nekoliko posljedjnjih mečeva.

"Sigurno će utakmica biti tvrda, Sloboda traži izlaz iz krize, a mi želimo sigurno ući u završnicu prvenstva, pokušati dobiti i tako ostati na drugoj poziciji", rekao trener Tuzla Cityja.

Ekipa igra dobro u posljednje vrijeme, ući ćemo sutra jako u utakmicu i riješiti je u svoju korist", kazao je Ahmetović uz pourku da su svi spremni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ispred igrača medijima su se obratili Mirsad Ramić i Adrijan Mendeš koji su poručili da ih čeka tvrda utakmica i da će dati maksimum da dođu do pozitivnog rezultata.

Pravdu na Tušnju će dijeliti Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a utakmica počinje u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.