Zrinjski i na Tušnju nastavio sa furioznim igrama: Slobodu očekuje težak finiš sezone
FOTO: E. Dindić

Tri boda odlaze u Mostar

Zrinjski i na Tušnju nastavio sa furioznim igrama: Slobodu očekuje težak finiš sezone

H. Zilić

U 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda je na Tušnju dočekala prvake države ekipu Zrinjskog, a konačan rezultat je glasio 0:2 za mostarski tim.

Tuzlacima je u ovom duelu trebao pozitivan rezultat jer nisu još uvijek osigurali opstanak u društvu najboljih, ali na kraju su ipak ostali razočarani.

Nakon uvodnih minuta gdje je Zrinjski bio nešto aktvinij i imao veći posjed lopte, Sloboda ipak prva dolazi do prilike. U 20. minuti Ramić je pokušao iz slobodnog udarca, ostalo je 0:0.

Beganović je bio u dobroj prilici za domaće u 28. minuti, ali lopta odlazi pored gola Solde koji je u ovom susretu bio među stativama Plemića. Minut kasnije gosti ne koriste grešku Kurtalića, a u 31. minuti Kurtalić se pokušao iskupiti za pogrešku, međutim bez promjene rezultata nakon njegovog udarca.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je imao još dvije prilike da ugrozi Bukvića, sve je ostalo smao za statistike i na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Nastavak utakmice počeo je veoma oprezno, posebno sa strane domaćina, a prvu priliku u drugom poluvremenu bilježimo u 64. kada je Soldo sjajno zaustavio šut Prderagovića.

Oglasi

Minut kasnije Zrinjski je svoju priliku iskoristio. Šutirao je Jukić, odbija Bukvić, a Šakota pogađa za 0:1.

Tuzlaci su nakon toga krenuli po izjednačenje, bilježimo pokušaj Beganovića iz 79. minute, lopta odlazi preko gola gostiju.

Do kraja meča bilo je još nekoliko uzbuđenja pred oba gola, a konačnih 0:2 postavlja Jakovljević golom iz penala u 89. minuti čime je Zrinjski nastavio sa furioznom sezonom, dok Slobodi nakon novog poraza predstoji težak finiš sezone i borba za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

SLOBODA - ZRINJSKI 0:2 (/Šakota 65, Jakovljević 89'(p))

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Bukvić, Devedžić, Čivić, Ramić, Beganović, Kurtalić, Osmić, Predragović, Kapetanović, Veselinović, Karišik.

HŠK Zrinjski: Soldo, Gulišija, Marić, Trajkovski, Zlomislić, Malekinušić, Savić, Bojo, Jakovljević, Magdić, Šipovac.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...eto nek ih voljeni Zrinjski posalje u 2.ligu,redovno im se naguze vec godinama unazad,ali zato grizu da otkinu koji bod Sarajevu i Zelji...volio bi da ispadnu iz lige i ne vrate se nikad nego da Sarajevo titulu osvoji...
7 19
Nele.
Zrinjevci visoko dizu letvicu. Proci ce puno godina dok se skinu rekordi koje postavljaju, svaka im cast. Dominiraju.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi