Engleski klub pravi čistku

Stoke City potvrdio odlaske četvorice nogometaša, šta će biti sa Vrančićem?

Edmir Škorić

Engleski drugoligaš Stoke City razišao se s četvoricom svojih nogometaša.

Klub koji nastupa u Championshipu objavio je kako će na ljeto tim napustiti Tommy Smith, Steven Fletcher, James Chester i Tom Ince. Njima krajem juna ističu ugovori, zbog čega je odlučeno da odu sa Britannia stadiona.

Smith je odigrao preko 100 utakmica za Stoke u ligi i kupu nakon što je u ljeto 2019. došao iz Huddersfield Towna, dok je Chester došao s posudbe iz Aston Ville u januaru 2020. prije nego je šest mjeseci kasnije potpisao ugovor na stalnoj osnovi. On je odigrao 70 utakmica.

Fletcher je protekle dvije godine proveo u Stokeu nakon što je stigao kao slobodan igrač i postigao 12 golova u nešto više od 80 mečeva u svim takmičenjima, dok ej Ince došao iz Huddersfielda 2018. te je postigao 14 golova u 103 ligaška nastupa. Drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Readingu.

Klub je također potvrdio da su se igrači koji su bili posuđeni Taylor Harwood-Bellis, Jaden Philogene-Bidace, Romaine Sawyers, Josh Maja, Liam Moore i Abdallah Sima vratili u svoje klubove.

Bh. veznjak Mario Vrančić, koji je u Stoke došao u ljeto 2021. godine iz Norwicha i sa kojim ima ugovor do kraja ove sezone, čini se ostaje član tima i neće mijenjati sredinu.

Ove sezone Vrančić je postigao tri gola uz pet asistencija na 30 mečeva u Championshipu, a Stoke je završio na 14. mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti