Riješena je još dilema

Odluka o meču sa Pecare je prema svemu sudeći dala i trećeg predstavnika u Evropi

Admin Čaušević

U posljednja dva kola Premijer lige odlučivat će se samo o jednom pa će većina susreta biti revijalnog karakterea. 

Zrinjski je prvak od ranije, Tuzla City je izborila debitantski nastup u Evropi, dok je i nakon današnje odluke Takmičarske komisije prema svemu sudeći je poznat i posljednji bh. predstavnik u UEFA-inim takmičenjima kroz prvenstvo.

Nakon što je odlučeno da utakmica Široki Brijeg - Sarajevo bude registrovana sa 3:0 u korist domaćina Borac praktično ima zagarantovano treće mjesto.

Banjalučani, koji imaju do kraja odigrati tri utakmice, četvrtoplasiranom Sarajevu bježe nedostižnih sedam bodova što znači da će u novoj sezoni igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Borac do kraja sezone može prestići drugoplasirani Tuzla City koja uz susret više ima i tri boda više od sada već bivšeg prvaka BiH.

Jedini koji može ugroziti Borac je Željezničar koji bi u slučaju četiri pobjede izbio na treće mjesto i to pod uslovom da Banjalučani izgube sve svoje mečeve.

U preostala dva kola tražit će se i posljednji putnici u niži rang i to između Posušja, Rudar Prijedora i Radnika iz Bijeljine.

Bijeljinci bi se od Premijer lige mogli oprostiti već danas ukoliko na stadionu Grbavica ne pobijede Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako u najboljoj poziciji je Posušje sa 31 bodom, tj. pet više od Rudara te devet više od Radnika.

Podsjećanja radi, četvrti te ujedno i posljednji predstavnik BiH u Evropi bit će pobjednik Kupa. Sarajevo i Velež veliko finale igraju u četvrtak 19. maja na stadionu Bilino polje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.