Odavno na Tušnju nisu bili ovako sretni: Mirsad Ramić srušio Borac i Slobodu uveo u mirnu luku!

Velika pobjeda Tuzlaka

Odavno na Tušnju nisu bili ovako sretni: Mirsad Ramić srušio Borac i Slobodu uveo u mirnu luku!

E. Škorić

Nogometaši tuzlanske Slobode zaustavili su Borac kojeg su pobijedili na Tušnju (2:1) u 31. kolu Premijer lige BiH.

Sloboda se bori za opstanak, pa je danas imala ogroman pritisak protiv trećeplasirae ekipe prvenstva, koja je takođe željeli matematički obezbijediti plasman u Evropu.

Ipak, Sloboda je uspjela da dođe do jedne od najvažnijih pobjeda u sezoni, prekine negativnu seriju od tri poraza i da sa 32 napravi dobar iskorak kada je u pitanju borba za opstanak.

Slobodi slijedi teško gostovanje Sarajevu, a trenutno ima plus šest naspram prijedorskog Rudara, koji se nalazi u ugroženoj zoni. S obzirom da su ostala još samo dva kola, čini se da su crveno-crni i naredne sezone u eliti.

Nije bilo pretjeranog uzbuđenja u opreznom početku meča, ali je u 14. minuti Mirsad Ramić pogodio nakon ubačaja iz kornera, za veliko oduševljenje domaće publike.

Tuzlaci su i nakon gola pravili pritisak na Banjalučane, prijetili iz napada u napad, a Borac je tek u 35. minuti imao pokušaj preko Čavića, koji je glavom šutirao, no Bukvić hvata loptu.

Oglasi

Sloboda je na isteku prvog dijela primila gol. Nepažnju domaće odbrane koristi Vušurović i zabija za 1:1, s tim da su domaći žestoko protestvovali jer su smatrali da je Subić prethodno napravio faul prije nego je centrirao kod gola. Zbog silnih protesta isključen je pomoćni trener Tuzlaka Gradimir Crnogorac.

Nešto slabiji tempo igre u nastavku, dosta opreza s obje strane, ali bilo je evidentno da domaćin više želi danas pobjedu i na kraju je zasluženo došao do nje. U 71. minuti Veselinović asistira, Ramić postiže još jedan gol i pretvorio se u apsolutnog junaka Tuzlaka.

Sada će u Tuzli mnogo lakše da dišu, na pragu su ostanka u ligi, nedostaje im još malo. Nakon gostovanja na Koševu, ugostit će Željezničar na svom stadionu.

Sloboda - Borac 2:1

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Ramić, Beganović, Čivić, Osmić, Predragović, Veselinović, Balić, Karišik, Mehmedović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Ćetković, Ćorić, Begić, Molls, Vojnović, Subić, Lukić, Čavić, Meleg, Milojević, Vušurović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tuzla_1987
Kakvi pacijenti su ovi sto pisu namjesteno vidi se da nisu gledali….
21 6
kurjak
Niko,niko samo Sloboda samo Sloboda .
20 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi