Foto - Screenshot

Dobro poznato lice

Mnogi su ostali šokirani kada su saznali ko je momak sa snimka brutalnog obračuna

Midhat Šljivak

Snimak obračuna s aerodroma u Newarku izazvao je veliku pažnju širom svijeta.

Na snimku koji se pojavio prikazan je momak koji je pretukao zaposlenika United Airlinesa i to samo zbog toga što mu je ovaj ukazao da ne može koristiti kolica za svoj prtljag.

Ljubitelji američkog fudbala odmah su primijetili da je osoba sa snimka nekadašnja velika NFL nada Brendan Langley.

On se nakon svega oglasio. Požalio se na uslugu United Airlinesa i ismijava uposlenika.

"Kako to da započneš svađu, dobiješ batine takve da ti medicinari moraju šiti glavu. Onda nekako ustaneš i govoriš da je druga osoba slaba. Smiješan je način na koji ljudi percipiraju stvari. United Airlines najlošija usluga u mom životu", napisao je Langley.

Ovaj 27-godišnjak je izabran na draftu 2017. godine u trećoj rundi. Međutim, nije se naigrao u Denver Broncosima, a zatim nije uspio ni da se dokaže u Seattle Seahawksima, pa je 2020. godine ostao bez angažmana.

Za njega je NFL očigledno završena priča, a vrlo vjerovatno da će ostati i bez angažmana u kanadskoj ligi gdje je trebao zaigrati za Calgary Stampederse.

Langley je nakon incidenta i napada na aerodromu uhapšen. Protiv njega će se pokrenuti postupak za napad i nanošenje teških tjelesnih povreda i vrlo je moguće da će određeno vrijeme provesti iza rešetaka.