Kreće nova era u mostarskom klubu

Kako će izgledati stručni štab Veleža? Osim sa sobom dovodi ljude od povjerenja · Saznajemo

Admin Čaušević

U subotu 11. juna će zvanično započeti nova era u Veležu koja bi prema dogovoru trebala trajati minimalno jednu sezonu.

Velež je u ponedjeljak saopštio kako će ekipu u predstojećoj sezoni voditi Amar Osim koji će tako naslijediti itekako uspješnog Feđu Dudića.

Za Osima se može reći da je u ovom trenutku pravi čovjek za Velež jer sa svojim trenerskim iskustvom i kvalitetom definitivno može odgovoriti svim zahtjevima koji će se tražiti od njega.

Trofejni trener će biti predstavljen u subotu, a kako SportSport.ba saznaje već je i popunio stručni štab s kojim će sarađivati.

Osim sa sobom u Mostar dovodi ljude od povjerenja s kojim je sađivao i u Željezničaru. Asistenti će mu biti Almir Memić i Adin Mulaosmanović.

Saznajemo da će u stručnom štabu ostati i Avdo Kalajdžić, dok će treneri golmana i dalje biti Nenad Melher i Benjamin Tipura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi kondicioni trener će postati Dževad Sarić koji je dugi niz godina radio u inostanstvu, a u BiH je bio angažovan u Olimpiku i Sarajevu.

Iz Veleža su saopštili kako će Osim zvanično biti predstavljen u subotu 11. juna, dok je prozivka planirana za 15. juni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.