Osimova "tiha patnja"

Velež krenuo po Matthiasa Fanima! · Saznajemo

Admin Čaušević

Da je Matthias Fanimo tiha patnja Amara Osima poznato je još iz vremena kada je Englez nosio dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Velež će u narednim sedmicama pokušati dovesti Fanima, a prvi kontakti su već uspostavljeni, saznaje SportSport.ba.

Fanimo je slobodan igrač otkako je zimus napustio Sarajevo i to poslije sporazumnog raskida ugovora sa Bordo klubom.

Odmah po imenovanju Osima za novog trenera Rođeni su počeli s rješavanjem igračke križaljke kako bi u novu sezonu ušli još snažniji.

Velika želja je dovođenje Fanima koji bi sigurno predstavljao veliko pojačanje i iskorak u kvalitetu za mostarsku ekipu.

Prvi kontakti sa brzonogim fudbalerom su već uspostavljeni i u Veležu će morati brzo reagovati ukoliko žele da što prije završe ovaj posao.

Saznajemo da Fanimo ima na stolu ponude iz HNL-a i Danske, ali dolazak u redove osvajača Kupa se nameće kao idealno rješenje pošto bi u tom slučaju igrao i evropske mečeve.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim je svojevremeno pokušavao dovesti 28-godišnjaka i u Željezničar, međutim nije uspio prvenstveno zbog nestabilne finansijske situacije na Grbavici.

Kada ima svoj dan Englez djeluje nezaustavljivo što je pokazivao i u svojoj prvoj sezoni kao fudbaler Sarajeva kada je zaista briljirao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.