Foto: FK Sarajevo

Produžena saradnja

Muharem Trako potpisao novi ugovor sa Sarajevom

Edmir Škorić

Muharem Trako je produžio vjernost FK Sarajevo.

Jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je novi ugovor koji ga sa klubom veže do 2026. godine.

Trako je ne samo budućnost već i sadašnjost FK Sarajevo, s obzirom na to da je prethodne sezone upisao 11 nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za seniore. Debitovao je u pobjedi protiv Posušja rezultatom 0:2, a ukupno je 6 puta bio starter dok je 5 puta ulazio sa klupe.

Drugi dio prethodne sezone igrao je isključivo za juniore sa kojima je osvojio Kup Bosne i Hercegovine, ali je na tim utakmicama pokazao da se itekako dobro snalazi i pred protivničkim golom odnosno u izvođenju prekida. Iako po vokaciji stoper, u juniorskoj Premijer ligi postigao je tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.