UEFA napravile grupe

Ima sreće, ali i nesreće: Poznato pet potencijalnih rivala HŠK Zrinjski

Admin Čaušević

UEFA je grupisala učesnike žrijeba prvog pretkola Lige prvaka.

Bosnu i Hercegovinu će u kvalifikacijama za najelitnije klupsko takmičenje kao prvak Premijer lige predstavljati Zrinjski.

Plemići neće imati status nositelja. S obzirom na listu od pet potencijalnih rivala može se reći da se imalo i sreće i nesreće.

Naime, potencijalni protivnici bh. prvaka su Qarabag, Sheriff, Slovan Bratislava, Lincoln i Shamrock.

Qarabag već godinama igra grupne faze UEFA-inih takmičenja, dok je Sheriff prošle sezone bio prva senzacija u Ligi prvaka. Moldavci su izbacili Crvenu zvezdu i Dinamo, a zatim pobijedili i Real Madrid.

Slovan je prvak Slovačke i svakako neugodan rival, dok se Lincoln kao prvak Gibraltara i Shamrock kao šampion Irske čine najpoželjnijim rivalima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, žrijeb je na programu u utorak od 12 sati, dok će žrijeb drugog pretkola biti održan u srijedu.

Prve mečevi se igraju 5. ili 6. jula, a revanši susreti su sedam dana kasnije. Zrinjski je odlučio da svoje domaće mečeve u Evropi igra pod Bijelim brijegom, barem do one faze do koje ovaj stadion ispunjava uslove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.