Foto: FK Sarajevo

Makedonac četvrto pojačanje Sarajeva · Zvanično

Edmir Škorić

Odbrana FK Sarajevo u narednoj sezoni biće jača za makedonskog internacionalca Vlatka Drobarova. Drobarov je rođen u Skoplju 2. novembra 1992. godine i igra na poziciji stopera.

Posljednji angažman imao je u Bugarskoj, u ekipi PFC Cherno More Varna. U protekloj sezoni izabran je u idealni tim bugarskog šampionata, a njegov tim primio je najmanje golova u ligi. Zabilježio je 32 nastupa odigravši svih 90 minuta, propustivši samo jedan meč zbog žutih kartona.

Imao je zanimljivu internacionalnu karijeru s obzirom na to da je nastupao u Makedoniji, Meksiku, Kipru, Armeniji, Saudijskoj Arabiji i Indiji.

FK Sarajevo i Drobarov su potpisali ugovor u trajanju od jedne godine, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

On je četvrto pojačanje bh. velikana, nakon Ikića, Čirjaka i Tomaševića, dok se očekuje ubrzo i peti potpis, a riječ je o bivšem reprezentativcu BiH Marinu Aničiću.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.